• Klára 48694 számú kérdése
  • 2019-08-07

Ingatlan adásvétel ügyben kérnem a segítségét. 


Férjem nevelőanyukájának van egy visszavásárlás alatt álló eszkozkezelos belvárosi ingatlana, amit elvileg értékesít is visszavásárlás után, vevo is meg van rá, szerződést is kötöttünk aug.31 el történő végleges használatbavétellel, amit most az eszközkezelő késlekedése miatt természetesen módosítunk a napokban.

Viszont kiválasztottunk egy megvasarolni kivant ingatlant, amit lefoglalóztunk, és a vevő által kiválasztott ügyvédnél, az ugyved hasonlo eseteire tekintettel le is papiroztunk, az alapjan hataroztuk meg az aug. 31 időpontot, ill szóban beszéltük hogy majd ezt esetleg módosítjuk ha nem férünk bele. Folyamatos kapcsolatban voltunk az eladóval, es az Ugyveddel is, és tájékoztattuk hogy áll az ügyünk, és mivel a napokban kaptuk az eszkozkezelos levelet, amiben szeptember esetleg novemberi nap van megadva szerzodeskotesre, erre hivatkozva szeretnénk szerződést módosítani, amibe az eladó nem egyezik bele.


A szerződéskötéskor az ügyvédje által tudattuk hogy nekünk miből hogyan lesz penzunk, igy hat tisztaba volt mindennel. 

Mielőtt aláírtuk és kikötöttük az aug.31 dátumot 3 ugyveddel egyeztettunk, egyik aki a szerzodest irta, es mivel mind 3 ugyanazt mondta kb.2- 3: -het az eszkozkezelos ugymenet,- ezert is mertunk belevagni.
Az ügyvéd tanúsítja ezt, akár bírósági ügymenetben is tanúsítódik arról hogy az eladok tudtak, hogy az eszkozkezelon mulik megis belementek.

Az eloszerzodest marcius vegen írtuk, miután postáztuk az eszközkezelő felé tett egyösszegű visszavásárlasra tett nyilatkozatunkat.

A fentiek alapjan zeretnénk az eredeti állapotot visszaállítani, és a foglalónkat visszakapni, tekintve hogy nem a mi hibánkból hiúsul még az ügylet, és ráadásul másik ingatlant kell majd vásárolnunk. 

Ebben kérnem a segítséget, ha van jogalapunk akkor akar bírósági úton is szeretnénk jogunkat
Üdvözlettel Klára

Kedves Klára! Az aláírt szerződések atározzák meg, hogy milyen lehetőséeik vannak, így azok megismerése nékül nem tudok segíteni. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: