• Tamás 48716 számú kérdése
  • 2019-08-30

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tulajdoni jogom van egy ingatlanban és ezt szeretném értékesíteni.
Úgy tudom, megosztási megállapodás nélkül ez csak jóval alacsonyabb áron és nehezebben sikerülhet, de a tulajdonostársam sajnos nem akar se megállaponi se egyben értékesíteni az ingatlant.
A kérdésem az lenne, hogy jogi úton mekkora esély van arra, hogy nem több év múlva születik ítélet, ha bírósághoz fordulok, valamint hogy van-e bármi más módja hogy megoldjam ezt a helyzetet.
Előre is nagyon köszönöm a segítségüket!

Kedves Tamás!

A közös tulajdon megszüntetése jelentené a végleges megoldást ebben a helyzetben. Ezt Önnek kell/lehet kezdeményezni, és - amennyiben peren kívül nem jutnak megállapodásra - akár bírósági úton is érvényt lehet neki szerezni.

Tapasztalatunk, hogy hasonló ügyekben a kezdeményezés és a per lehetőséének felvetése gyarkan megváltoztatja az adddig vonakodó tulajdonostárs gondolkodását, és nyitottabb lesz a megállapodásra, így mindenképpen érdemes elindítani ezt a folyamatot.

A közös tulajdon megszüntetése körében kérheti egyébként, hogy a tulajdonostárs váltsa magához (vásárolja meg) az Ön tulajdoni hányadát, vagy a közös értékesítést.

Egy per ritkán vesz igénybe rövid időt, nehéz is becsülni, főként, hogy egyelőre azt sem tudni, hogy melyik bíróság lenne az illetékes.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: