• Szilvia 48724 számú kérdése
  • 2019-09-11

Tisztelt Ügyvéd Úr!
lakásbérlet rendes felmondása ügyében fordulok Önhöz. A felmondás július 15-én lett átvéve, augusztus 31-re szólt, amit augusztus 28-án szeptember 30-ra módositottam, mivel a bérlő kifogást emelt, de a szeptember 30-at sem fogadja el, érvénytelennek nevezi a felmondást.
A szerződésünk igy szól:"9. A felek a bérleti szerződést bármikor írásban felmondhatják. A felmondás a hónap utolsó napjára szólhat, de a felmondási idő nem lehet kevesebb 60 napnál. " a szerződés határozatlan idejű de legalább 2019 július 31-ig tartó.
Kérdésem a következő: -érvényes-e a felmodásom, ha szeptember 30-ra módositottam a kiköltözés dátumát?
-Mivel kiüritési pert szándékozok inditani a bérlő ellen (hosszú és vitás ügy, nagyon problémás lakó), ami várhatóan hosszabb idő. milyen módon lehet szabályosan emelni a használati diját ezalatt az idő alatt (én úgy láttam jogcim nélküli lakáshasználónál 2 hónap után emelhető a lakáshasználati dij)
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Szilvia!

Az eredeti felmondás a jelek szerint nem szerződésszerű, hiszen nem biztosított 60 napos felmondási időt. Védhető az az álláspont, hogy ezt orvoslandó, adott további 30 napot - bár nem ideális megoldás - azaz szeptember 30-én ki kellene költöznie a bérlőnek.
Azt követően jogosult kiürítési pert indítani, és a birtokbaadásig jogosult követelni a használati díjat. Utóbbi megegyezhet a bérleti díjjal, esetleg szakértői bizonyítást is kérhet ebben a körben.
Amennyiben további kérdései merülnek fel vagy az Irodánk a lebonyolításban segíthet, kére, hogy keressen!
Üdvözlettel

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: