• Károly 48730 számú kérdése
  • 2019-09-16

Tiszteletem!
Alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz! Egy budapesti lakásban lakom másodmagammal.Az albérleti szerződés a társam nevére lett megírva még évekkel ezelőtt,de minden lakással kapcsolatos költséget és a bérleti díjat együtt fizetjük.Azonban a társammal sajnos megromlott a viszony és ő azt szeretné hogy költözzek el az ingatlanból mondván hogy az ő nevén van a bérleti szerződés így ő dönthet úgy hogy engem kirak az ingatlanból. Mivel nagyon jó helyen van a lakás és nagyon kedvező a bérleti díj így én nem kívánok elköltözni.Viszont az ingatlan tulajdonosa akinek minden hónapban a számlájára küldjük a bérleti díjat már évekkel ezelőtt elköltözött Magyarországról,tehát életvitelszerűen külföldön tartózkodik és semmilyen külföldi kapcsolattartási lehetőséget nem adott meg nekünk így gyakorlatilag nem tudjuk őt elérni.Van egy számlaszám,oda kell utalni mindig a bérleti díjat és ennyi.Semmi kapcsolatunk nincsen a lakás tulajdonosával.

A kérdésem az lenne,hogy a társam megteheti azt hogy tulajdonképpen mivel az ő nevén van a bérleti szerződés engem kirakjon az ingatlanból? Mert úgy viselkedik mostanában mintha ő lenne a lakás tulajdonosa és ő bármikor kitehetne engem.Ugyanis én ide ebbe az ingatlanba rendesen, törvényesen be vagyok jelentkezve mert korábban a tulajdonos ehhez hozzájárult, tehát nekem a lakcímkártyám is ide szól.

Válaszukat előre is köszönöm!
Károly

Kedves Károly!

Tekintve, hogy a bérleti szerződések érvényességének feltétele az írásbeliség, és a jelek szeerint érvényes szerződéssel csak a társa bír, így hajlok arra, hogy az Ő elképzelése a helyes.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: