• Katalin 48743 számú kérdése
  • 2019-09-28

Udvozlom, arveresen szeretnek licitalni egy ingatlanra. A hirdetmenyen van egy perfeljegyzes: per lezarult, de nem toroltek mert a felperes (otp faktoring) nem kerte a torlest. A birosag tajekoztatasa alapjan 2015-ben jogerosen lezartak a pert, de az alperes (ados) es a felperes sem jelezte felejuk a torlest. On szerint ezzel a perfeljegyzessel kockazatos licitalni az ingatlanra? Milyen vonzata lehet? Sikeres arveres utan toroltetheto a perfeljegyzest az otp faktoringgal? (Tehermentesen kerul arveresre.) Koszonom valaszat.

Tisztelt Katalin!

Ha az ingatlan-nyilvántartásban a feljegyzett perben a bíróság által hozott határozaton alapuló változás bejegyzésre kerül sor, ezzel egyidejűleg törölni kell a perfeljegyzést is. Ilyen esetben a bíróság küldi meg a határozatot a földhivatalnak.

A perfeljegyzést törölni kell akkor is, ha az érdekelt - általában az ingatlan tulajdonosa - igazolja, hogy a bíróság jogerős határozattal az eljárást megszüntette, vagy a keresetet elutasította, illetőleg felmentő ítéletet hozott.

Tekintettel arra, hogy sem a perfeljegyzés alapjául szolgáló iratokat, sem pedig a pert befejező jogerős határozat tartalmát nem ismerjük, enélkül pedig nem tudok érdemi választ adni Önnek.


Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal: