• Niki 48754 számú kérdése
  • 2019-10-06

Tisztelt Ügyvédúr!
Árverezésen vettem ingatlant jó pár hónappal ezelőtt és többlethasználati díjat kértem a lakás másik tulajdonosától, nem is volt gond ezzel.Viszont most már szeretnék a párommal venni egy kislakást és külön nekem pénzem erre most nincsen.A páromnak van, de csak a fele részére.Két dologra gondoltam, az egyik,hogy felajánlom az általam árverésen vett lakás másik résztulajdonosának hogy vegye meg tőlem a részemet piaci áron.
Vagy ha ebbe nem egyezne bele mert mondjuk nincsen pénze rá, akkor felajánlhatom neki az ingatlan közös értékesítését szintén piaci áron?Ehhez nekem jogom van?Hogyan működik ez?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

Kedves Niki!

Amit Ön szeretne, az a közös tulajdon megszüntetése. Ez megtörténhet megváltás - közismertebb nevén kivásárlás - de akár közös értékesítés útján is. Ezeket a megoldásokat akár közös megegyezéssel, akár peres úton is el lehet érni, nyilván érdemesebb az elsővel kezdeni.

Az ingatlanjog.hu honlap közös tulajdonról szóló archívum rovatában rengeteg kérdés - és válasz - foglalkozik ezzel a témával, javaslom, hogy keresse fel, és olvassa el azokat.

Ha olyan kérdés merül fel, amire nem talál választ vagy a lebonyolításban lehetünk a segítségére, akkor pedig az alább látható módok valamelyikén kereshet!

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: