• András 48758 számú kérdése
  • 2019-10-10

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Az MBVK-n sikeresen licitáltam egy ingatlanra, augusztus 1-jén alá is írtam a jegyzőkönyvet. A teljes összeg ki is lett fizetve és a kiürítést is megkértem. Pár napja, két hónap után kaptam először hívatalos papírokat arról (ingatlanárverésí jegyzőköny, jegyzőkönyv végrehajtási ügyben), hogy az árverés jogerőre emelkedett és hogy fizessek a földhivatal részére. A mai napon viszont hívott a végrehajtó iroda, hogy tévedés történt, nem küldhették volna ki a papírokat, küldjem vissza mihamarabb. Több kérdésem is lenne a végrehajtó irodával kapcsolatban:
- Az elmúlt 2 hónapban semmi tájékoztatást nem kaptam, hogy mi történik az árveréssel kapcsolatban. A sikeres fizetésről, a kiürítési kérelemről, semmiről. Telefonon nagyon sokadik próbálkozásra lehetett csak elérni őket. Mennyire megszokott, hogy semmi tájékoztatást nem kap az ügyfél?
- Ma amikor azt kérték, hogy küldjem vissza a papírokat, nem akarták elárulni, hogy miért, csak többszöri kérésre árulták el, hogy nem emelkedett jogerőre, mert fellebbezés történt. Arról sem kell értesíteni a végrehajtó irodának, hogy megtámadták az eljárást és ezért tovább fog tartani a birtokba vétel?
- Azt ígérték, hogyha visszaküldöm a papírokat, akkor az előleg kivételével visszautalják a pénzemet. Nincs sok bizalmam sajnos a fentiek miatt. Érdemes visszaküldeni a papírokat vagy előbb kérjem vissza a pénzemet vagy semmiképpen ne küldjem vissza az egyetlen hivatalos íratot, ami a kezemben van?
- A fentiek fényében van arra lehetőségem, hogy elálljak az egész árveréstől és visszakapjam az összes pénzemet (előleget is)?

Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves András!
A vh. iroda működésével kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy nem lepődtem meg, ill. ennél csak rosszabb tapasztalataim vannak.

Én első körben megvizsgálnám az iratokat, ha alkalmasak a tulajdonjogának a bejegyzésére, akkor be is nyújtanám. Aztán ha igaz a fellebbezéses "sztori" akkor majd vissza lehet csinálni az ügyet, ha nem, vagy elutasítják a fellebbezést, akkor viszont marad tulajdonos.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: