• aranka 48804 számú kérdése
  • 2019-11-13

Tisztelt Ügyvéd úr! Szüleim 1964 -66 épitettek egy 2 szobás családi házat.Édesapám 1979-ben meghalt ,fél házat megörököltük én és az őcsém,anyukám haszonélvezetével,1986.ban az öcsém is meghalt az ő részét megörökölte két kiskorú gyermeke.1990-ben a férjemmel tetőtérbeépitést és toldást végeztünk a házon.Ennek a beépitésnek a tervei,az épitési engedélye, lakhatási engedélye az én nevemen vannak. A tetőtér és hozzátoldás teljesen különbejáratu nagyon sok pénzünkbe és munkánkba került, édesanyám az eredeti házban lakott miután ő 2004-től folyamatos gondozásra szorult az ő részén esedékes felújitásokat is nekünk kellett megoldani.Édesanyám elhalálozott . gondoltam hogy megváltom az unokahugaim részét. ők az egész házra eső negyedrészt követelnék. Kérem szives válaszát a fentiekre. tisztelettel Szabó Miklósné

Tisztelt aranka!

A tetőtér ráépítést megelőzően ráépítési szerződést kellett volna kötniük az édesanyjával és a használatbavételi engedély megszerzését követően a tulajdonjogukat be kellett volna jegyeztetni az ingatlan-nyilvántartásba.
Mivel ez elmaradt, a hagyatéki eljárás során tulajdoni igényt kell bejelentenie a többi örökössel szemben. Ha nem ismerik el, akkor ideiglenes hatályú hagyatékátadó végzést fog hozni a közjegyző, amit Önnek bíróság előtt kell megtámadnia.


Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal: