• Tamás 48815 számú kérdése
  • 2019-11-18

Üdvözletem!
A kérdésem az lenne:7 hónapja kötöttem egy ingatlanközvetítővel egy szerződést lakás eladásra.Hozott 3 vevőt,arról nem nyilatkozott,hogy mi történt a vevőkkel.(Utólag megtudtam,azzal traktálta őket,le fogja faragni az ingatlan árát,de ezt bizonyítani sajnos nem tudom)Küldtem neki képeket,leírást,hogy azzal hirdesse a lakást.Az ő általa feltett képek alapján én se érdeklődnék az ingatlan után.Megköszönte a képeket,a leírást,ígérte így tesz,de már másnap is a régi képekkel,szöveggel tette fel a hirdetést. A szerződés saját példányomat a mai napig nem hajlandó átadni részemre,azt írja ha kifizetem a munkadíját és a költségeit akkor odaadja.(kérdezem én:milyen munkadíjat követelhet ha arra sem hajlandó hogy a kérésemnek eleget tegyen.Változtassa meg a pontatlan szöveget,normális képeket tegyen fel az ingatlanról)Küldtem neki e-mailt amire ő felháborítóan arrogáns módon válaszolt.Ajánlott,tértivevényes levelet küldtem neki az ő névjegyén megadott címre (felmondom a szerződést a fent említettekre hivatkozva). A levél címzett ismeretlen jelzéssel jött vissza!Kérdezném van -e valamilyen jogcíme arra hogy bármilyen összeget követeljen tőlem?
Várom válaszát!
Üdvözlettel:Vas Tamás

Tisztelt Tamás!

Nagyon nehéz válaszolni a kérdésére, mivel Ön aláírt valamilyen szerződést, de az abban foglaltakról nincsen tudomása, így hát azt sem tudhatjuk, hogy abban milyen szankciók szerepelnek. De biztosan szerepelnek benne szankciók, hiszen az ingatlanközvetítős szerződések "apró betűs részei" szinte kizárólag erről rendelkeznek.
Nem tanácsolom, hogy máskor bármi olyat aláírjon, amiből azonnal nem kap legalább egy példányt!

Azt javaslom, hogy súlyos szerződésszegő magatartásra hivatkozással - jogi képviselőt igénybe véve - ismételten mondja fel a szerződést, és olyan címre küldjék a levelet (a jogi képviselő által elektronikusan aláírt és időbélyeggel ellátott elektronikus dokumentumot csatolva e-mailben is!), ahonnan legalább "nem kereste" jelzéssel visszaérkezik a levél.


Tisztelettel
dr.László Tamás ügyvéd
6000 Kecskemét, Hornyik János krt. 4. 1/4.
+36 20 576 0010
+36 20 576 0010
laszlo.tamas.dr@gmail.com

Közösségi oldal: