• Magdolna 48834 számú kérdése
  • 2019-12-05

Kedves ügyvédnő!
Még olyan kérdésem lenne, hogy most beszélt anyósom a végrehajtóval aki tán le állította az árverezési folyamatot. Mert anyósom megigérte a lánya nevébe hogy ők kifizetik a fentmaradó tartozásokat. Iyenkor ha megveszi akkor rajta marad a jelzálog? Hogy tudja megvenni a végrehajtótól ha nincs árverés alatt? És ne legyen rajta jelzálogjog? És ez esetben a vételi árat ki szabja meg?
Válaszát köszönjük.

Kedves Magdolna!

Semmi nem akadályozza meg az adóst abban, hogy többet fizessen a tartozásokra, mint amennyit az ingatlan ér, a végrehajtó ezzel jól jár, hiszen magasabb a jutaléka. Amíg folyik a végrehajtási eljárás, és a tartozás magasabb, mint az ingatlanérték, csak akkor lehetne megvásárolni az ingatlant, ha törlési engedélyt a tartozás elengedésére a végrehajtást kérő kiadja, ami nem valószínű, hogy árverés nélkül meg tudja venni.

Ilyen esetben azt kérné a végrehajtást kérő, és a végrehajtó, hogy annyit fizessen az ingatlanért, amennyi a tartozás, az én feltételezésem szerint. Tehát, jobban jár, ha árverésen veszi meg, mert akkor kevesebb pénzért lesz tehermentes az ingatlan.



Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

drkoczkajudit@gmail.com

Közösségi oldal: