• Teréz 48841 számú kérdése
  • 2019-12-12

Tisztetl dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd!

Tulajdonhasználattal kapcsolatban kutatok információ után. Tavaly költöztünk egy ügyvédi megosztással rendelkező osztatlan közös tulajdonban lévő ikerház félbe. Nyelvtanárként jelenegl GYES-en vagyok, de januártól szeretném újraindítani a KATÁ-s vállakozásomat. Azzal tisztában vagyok, hogy a KATÁ-s vállakozás székhelyét csak akkor jegyeztethetem be a lakhelyemre, ha ahhoz a tulajdonostárs is beleegyezését adja. A tulajdonostárs ezt megtagadta, úgyhogy erre már kerestem más megoldást. A munkavégzést illetően viszont az lenne a kérdésem, hogy a saját ingatlanrészemben fogadhatok-e magántanítványokat? Nem tömegesen, heti 2-3 diákról lenne szó (egyébként nyelviskoláknál végzek munkát). Kifogást emelhet a tulajdonostárs az ellen, hogy a saját, teljesen különálló lakásomban végezzek munkatevékenységet (egyéni nyelvóra)?
Számomra abszurdnak tűnik, hogy egy panellakásban fogadhattam tanítványokat, a kertes házamban viszont ezt ne tehessem meg, mert az ikerház másik felében lakónak ez nincs kedvére...
A kormányablakban érdeklődtem efelől, de nem tudtak felvilágosítást adni, jogi szakértő igénybevételét javasolták.
Megtisztelő válaszukat előre is hálásan köszönöm!
Tisztelettel,
Teréz

Kedves Teréz!

Bátran fogadjon tanítványokat a saját lakásában! Egyébként az írásos használatmegosztási megállapodás nyomán én még a székhelyet is jogszerűnek gondolnám a lakásban, a szomszéd viselkedését viszont nem minősítem.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: