• Magdolna 48943 számú kérdése
  • 2020-04-04

Tisztelt Ingatlanjog!
Szeretnék tisztában lenni a jelenlegi jogszabállyal mik azok a jogok és lehetőségek amik rám vonatkoznak, 2006 évtől együtt élek a párommal nem hivatalos élettársként aki anno elvált s ma már két felnőtt gyermeke van. 2012-ben hivatalosan ügyvéd által irt adás-vételi szerződésben Én holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezem. Reméljük, hogy nem következik be amire gondolunk, de ha mégis akkor amit az első mondatban leirtam milyen jogaim lesznek az örökösökkel szemben és most főleg az ingatlan esetében kérdezek, esetleg ha megadna ezzel kapcsolatos jogi oldal/oldalakat amit átolvasva tisztában legyek.
Várom válaszát, tisztelettel: Magdolna

Kedves Magdolna!

A kérdést a Ptk. rendezi, elég sok internetes oldalon megtalálja. Az ingatlanjog.hu honlap archívumában szintén talál hasonló kérdéseket és válaszokat.
De ha érdemben is kíváncsi a megoldásra, akkor a helyzet az, hogy az ingatlan tulajdonosának halála az ön jogi helyzetét nem érinti, a holtigtartó haszonélvezeti jog változatlanul meg fogja illetni, ahogyan az a nevéből is fakad. Ez azt jelenti, hogy kizárólagosan lesz jogosult birtokolni és használni az ingatlant, ezt még a tulajdonosoknak is tiszteletben kell majd tartani.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: