• V.-né 49040 számú kérdése
  • 2020-06-16

Kedves Ügyvédnő
Kedves Ügyvéd úr
Ingatlan irodai közvetítéssel/a házas ingatlan 2x-i megtekintése után/vételi ajánlatot tettünk az eladó felé.300000 Ft letéti összeggel megerősítve az ajánlat komolyságát.Az eladó elmondása szerint a ház uj építésü, 2012-ben építette.Az eladó a vételi ajánlatunkat elfogadta.Szakértőt kértünk fel a ház állapotának felmérésére.A szakértő kérte a ház építésének dokumentumait/tervrajz, építési engedély, használatba vételi eng./, amit az eladó nem tudott prezentálni. Elmondta,hogy ilyen dokumentumokkal nem rendelkezik.Hivatkozva az építést igazoló dokumentumok hiányára//nem bizonyított, hogy mikor, miből hogyan épült/ a vételi ajánlatunkat vissza vontuk, a letéti összeget vissza kértük, de nem kaptuk vissza.
Az ingatlanos arra hivatkozva,hogy a vevő általi vételi ajánlat elfogadásával a letéti összeg már foglalóként szerepel az ügyben, és hogy az eladó igényt tart az összegre, kérésünket elutasította, és peres eljárás felé való terelésről tájékoztatott minket.Jelen helyzetben nem tudjuk mit tegyünk, kérem segítsenek.Nem szeretnénk lemondani az összegről, azonban nem szeretnénk hossza tartó pereskedésbe se kezdeni. Az ingatlanos az összegről való lemondásról várja válaszunkat. SOS .. kérem segítsen tanáccsal, válasszal,vagy ha nem kerül sokba,jogi képviselettel.

Kedves marika!
Nem ismerve pontosan és részletesen történteket, így az alábbiakat tájékoztató jelleggel fogadja el:

A közvetítő szamárságot beszél. a pénznek nála semmilyen keresnivalója nincs.

Ez két tény.

A harmadik: Önnek az a pénz visszajárna, de ha ezt peren kívül nem tudja elérni, akkor nem lesz más lehetősége, mint pert indítani.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: