• Andrea 49236 számú kérdése
  • 2020-10-18

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Közel 1 év keresgélés után 2020.szeptember 16-án találtam egy számomra megfelelő albérletet. (nagyon hosszú táv, iskola közelsége, lakás állapota jó) 22-én megnéztem és megegyeztünk, hogy kiveszem november elsejével. Napi kapcsolat volt ezután a főbérlőkkel, adatokat átküldtem, kauciót átutaltam, leszerveztem a költözést, eddigi lakásba az utánam jövő bérlő is meglett. Előfizetéseim áthelyezését megszerveztem, bútorokat, háztartási gépeket vásároltam. Október 14-én postán megkaptam a részükről aláírt szerződéseket, amiket aláírásom után vissza kellett volna küldnem. (november 1re dátumozva) Másnap délelőtt (okt. 15) még leleveleztünk egy ajtócsere megrendelését, amit nekem kellett elintéznem. Meg is rendeltem, lebeszéltem a költözés napjára a beszerelés időponját, majd délután jött egy újabb mail, hogy ők úgy döntöttek mégsem adják ki a lakást, inkább eladják. A kauciót visszautalják, a döntésük végleges... Aznap este meg is jelent a számlámon a kaució összege.
Mindenzt a költözés előtt 2 héttel. Én itt, egy 12 éves gyerekkel, felmondott albérlettel, új bérlővel, megvásárolt bútorokkal, leszervezett költöztetőkkel, cégekkel.
Reakciójuk: Ők már öregek (65 év) és rájöttek, hogy nem akarnak albérlőkkel kínlódni.
Kérdésem : Érdemes tovább vinnem a dolgot, pereskednem vagy nem éri meg a belefektetett energia és pénz? ( az elmúlt 1 hónap - megegyezéstől felbontásig- emil-es levelezése megvan, benne minden részlettel.)
Köszönöm.

Kedves Andrea!
Elvileg elképzelhető, hogy kártérítési igényt érvényesítsen, de szerintem "nem éri meg", sem a befektetett energiáját, még kevésbé a szükséges pénzt. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: