• Molnár Sándor 49382 számú kérdése
  • 2021-02-04

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szakmai segítségére lenne szükségem!
45 éve lakunk egy önkormányzati lakásban aminek 5 évente megkell hosszabbítani a bérleti jogot.Ma kaptam kézhez a levelet,hogy ki kell költöznünk a lakásból.
Indoklás,hogy nagymamám édesanyámnak ajándékozta a vidéki lakását.Édesanyám előtte leköltözött hozzá és be is jelentkezett oda mert sajnos a mama ápolásra szorult.Na most a nagymama 2020 ban elhunyt.Anyukám vissza költözött pestre és nem jelentkezett ki onnan.Mivel nem jelentkezett ki onnan ezért az önkormányzat azzal indokolta a kiköltözést,hogy van ez a tulajdon és költözzenek oda.Közben a vidéki ház lakhatatlan lett mert össze dőlt.Kérdésem az lenne,hogy milyen módon lehetne ezt fellebbezni.

Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel:Sándor

Kedves Sándor!
A helyi önkormányzat lakásrendeletét is meg kellene nézni a jogaik megállapításához. A kiköltözésről szól irat elvileg tartalmazhatja a jogorvoslat lehetőségét, de itt nem hatósági-közigazgatási ügyről van szó, hanem a tulajdonos döntött úgy, ahogyan írta ... szóval probléma az van, de a válaszhoz jelenleg nincs elegendő információm.Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: