• Péter 49386 számú kérdése
  • 2021-02-07

Üdvözlöm!
Vásároltunk egy ingatlant Vecsésen (970nm telek, 120nm ingatlan) ami erősen felújítandó állapotban van. A telek nagysága miatt a megosztása és rokonnak való értékesítése mellett döntöttünk. A hideg zuhany ekkor ért, a főépítész jelezte, hogy semmilyen engedélyt nem ad ki mert a telek fejlesztés alatt álló terület, ott út fog vezetni. (Az ingatlan adás-vétel ügyvéd közreműködésével zajlott)
Annyit sikerült megtudni, hogy kisajátítás keretében fog az önkormányzat az ügyemben eljárni, viszont a lég fontosabb kérdésemre, hogy mikor nem kapok választ hónapok óta.
A ház felújítását nem merjük elkezdeni, mert nem tudni, hogy 2év múlva vagy 8év múlva történik bármi is az önkormányzat részéről. (Mert ha 8év múlva történik bármi akkor felújítom és beköltözök az ingatlanba)
A kérdésem az lenne, hogy lehet "rávenni" az önkormányzat illetékesét a konkét válaszadásra? Esetleg elindíthatom én a kisajátítás folyamatát?
A jelenlegi part helyzetről szeretnék elmozdulni..
Segítségüket előre is köszönöm.

Kedves Péter!
Érdemes lenne megvizsgálni, hogy pontosan milyen önkormányzati lépéseket születtek az ingatlan kapcsán, és azok alapján meghatározni a lehetőségeket. Lehetséges, hogy a tulajdonosnak van esélye lépni, de ezt egyelőre csak tájékoztató jelleggel tudom mondani...
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: