• Nikolett 49403 számú kérdése
  • 2021-02-16

Üdvözlöm.

Olyannal fordulnék Önhöz, hogy anyósomék vásároltak egy ingatlant körülbelül 30 évvel ezelött, akkor minden sikeresen zajlott az adá-vételnél, az ő nevükre kerult a ferjével közösen a ház.

 Mikor felvették a szocpolt 21 évvel ezelőtt a felső szint beépitéséhez, akkor elvileg kellett társ tulajdonos a házhoz, nos ők akkor ügyvéd segitségével irtak egy új adásvételi szerződést, amiben ők lettek az új társtuéajdonosok.

De mikor le kellett volna őket venni a tuéajdoni lapról, akkor ügyvédi hiba történt, anyósomékat vette le mint tulajdnosok, és az újak maradtak meg.

Ők akkor (mint hibáztak) nem nézték át rendesen a papirt, továbbra is épitkeztek, éltek a házben, meg továbbre is élnek. Én mikor be jelentkeztem állandó lakosként a házba akkor derült ki, hogy nem, is ők a tulajdonosok.

Akkor elmentek hozzájuk, ők állitották hogy nem is tudták , hogy a nevükön maradt az ingatlan. Mint kiderült mind végig tudták, mert tartozásokat tettek rá. Mi kértük hogy fizessék ki nem tették, igy nem sikerült vissza iratni az ingatlant. Később az ő másik házukat elárverezték és az azon lévő tartozást át irták a jelenleg nevükön lévő ingatlanra, amiben anyósómék élnek. Anyósómék parirokkal birják igazolni hogy ők vették, ők csináltak csatornázást, mindent ők fizettek.

Felkerestük az ügyvédet aki hibázott, ő nem tud ellene mit csinálni, mert mint hogy 21 évvel ezelőtt történt. A kamara is visszadobta az ügyet hogy elévült.

El szeretnék adni az ingatlant, de mivel tartozások vannak rajta és nem a nevükön van, igy nem tudják.

Ebben kérem a segitségét kihez forduljunk, és mit tegyünk hogy legalább az árát visszakapják.

Előre is köszönjük szépen.

Kedves Nikolett!
SOS ügyvéd! Pl. a mi irodánk is tud segíteni!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: