• Ikerfel 49423 számú kérdése
  • 2021-02-23

Tisztelt ugyvéd úr!

Ikerfelben lakunk Budapest 16. kerületében. Társasházként vagyunk, a ház maga saját tulajdon, a kocsibeálló, kert, tető viszont osztatlan közös tulajdon.
A telek szerencsére szerencsés elrendezésű, pont elfelezhető, nem er senkit hátrány, építésétől kezdve kerítés választ el bennünket.

Saját villany, és vízóránk van (főóra), gáz nincs a telken. Viszont a vízóra akna, és a csatorna akna a mi területünkön van, es nyilvan a mi telkünkön fut végig az ő csatorna csövük, és vízcsövük.

Szabad bejárást nem szeretnénk engedni nekik, mivel voltak rossz tapasztalataink, nyitva felejtett kertajtó, széttaposott virágoskert, és mivel 3 gyerek is tartózkodik velünk a nyitva felejtett kertkapu nem ad megnyugtató érzést.

Kérdésem, hogy most közös használat esetén köteles vagyok-e szabad bejárást biztosítani az építéskor már elkülönített területemhez? Kérésére eddig is beengedtem, mind szerelési munkák idejére (volt hogy pont e miatt szabadságot is vettem ki), leolvasás idejére, illetve mindig amikor kérte. (Valamiért szeret oda lemenni??)

Illetve ha lenne egy használatbavételi megállapodás a telekhatárról, akkor köteles lennék bejárást biztosítani?
Valamint ha van használatbavételi megállapodás, és az ő csatorna/vízvetetékével baj van, és a mi területünkön történt a hiba, akkor a helyreállítási károkat ki téríti meg? (pl fel kell bontani a kocsibeállót)

Köszönöm szépen előre is a válaszát

Kedves Kérdező!

A kialakult használati rend szerint engedje neki a használatot, ennél többet ő csak a használat bírósági úton történő rendezése útján kérhet.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: