• Kriszta 49424 számú kérdése
  • 2021-02-24

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A segítségét szeretném kérni végrehajtási kifogás ügyében.
1. A végrehajtó nevét kell ráírni a boritékra és az illetékes bíróság címére kell küldeni ?

2. Ingatlan árverést tűzött ki a végrehajtó ellenem mint adós. A Tulajdoni hányadra ráírta:1/1(1/3+1/3+1/3)

Édesapám még 2012.-ben kölcsönt vett fel , (amit később 2006.-ban az OTP Faktoring vett át) amit anyukám és én is aláírtunk. 2007.-ben a tartozást az OTP Faktoring ráterhelte a lakásra. Részemre ezen okirat megküldésén kívül ( amire nem is emlékszem, de a végrehajtó hivatkozik ügyszámra) semmilyen iratot, felszólítást, letiltást, stb. nem kaptam sem az OTP Faktoringtól sem a végrehajtótól,és tudomásom szerint se apukám (az adós) sem anyukám.

Édesapám 2018.-ban meghalt én lemondtam az öröklésről.(Édesanyám örökölte meg az 1/3.-t).
A közjegyző megkeresésére az OTP Faktorig megküldte, hogy fenntartja követelését. Mivel az édesanyám a magas kamatösszeget vitatta a közjegyző felszólította az OTP Faktoringot , hogy igényét per útján érvényesítse, amire határidőt adott. A második hagyatéki jegyzőkönyvben rögzítve van, hogy ennek határidőn belül nem tett eleget.
3.Kérdésem, hogy ha 2007-2018.-s év (11 év) között semmiféle aktivitás nem történt sem az OTP Faktoring sem a végrehajtó részéről elévült e?

Várom mielőbbi segítő válaszát, mert a végrehajtási kifogást napokon belül be kell nyújtanom

Köszönettel,
Kriszta

Kedves Kriszta! Tekintve,hogy a kifogás kapcsán már feltehetően elkéstem a válasszal, inkább visszakérdezek: Nem lenne itt az ideje annak, hogy a vh. kapcsán ügyvédhez forduljon?
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: