• Zoltán 49425 számú kérdése
  • 2021-02-24

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2020 augusztusában vásároltunk egy családi házat. A ház a 80-as években épült, de ekkor még autószerelő műhelyként működött, majd 2004-ben építettek rá egy könnyűszerkezetes tetőteret és megkapta a lakóházzá minősítést is. Mi vagyunk a 3. tulajdonosok.

Beköltözésünk után sok rejtett hibával találkoztunk mint pl. salétromos tartófal, feketepenészes mennyezet, szakszerűtlenül elvágott és blankolatlan, áram alatt lévő kábel a kertben és még sorolhatnám.

Sajnos megvételkor statikus nem látta, de azon kívül sok 'szakember' látta akik rendben találták a házat. A napokban hatalmas erejű vihar volt, ami után hajszálrepedések keletkeztek a falakon, így kihívtam egy statikust és az megállapította hogy életveszélyes a ház, mivel annak építése és anyagfelhasználása nagyban eltér az eredeti tervrajztól.

Az tervrajzot és a statikai véleményt továbbítottam egy generálkivitelezőnek, ahol szintén megállapították hogy veszélyes a ház és több millió forint a helyreállítási költsége.

Minden pénzünk benne van a házban, fiatal házasok vagyunk és van egy 2 éves kislányunk, teljesen kétségbe vagyunk esve.

Kérdésem az lenne hogy tudunk e élni a jogaikkal az előző tulaj felé, vagy mi a teendő ebben az esetben? Van esély rá hogy pert nyerjünk és a helyreállítási költséget kifizesse az előző tulaj, vagy akár a legelső tulaj?

Hozzá kell tennem a történethez azt is hogy a legelső tulaj a szomszédom, de a bácsi már nem él csak a felesége, illetve a fia. Ők építették a 80-as években műhelynek, majd a 2004-es átépítést is Ők csinálták.

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Zoltán
Tekintettel arra, hogy közvetlenül is megkereste az irodánkat, így itt már mellőzöm a választ...
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: