• Krisztina 49440 számú kérdése
  • 2021-03-09

Tisztelt Dr. Nagy Zoltán!

Társasházi problémával kapcsolatban lenne kérdésem. Nem sikerül közösképviselőt váltanunk, pedig minden eszközt bevetettünk amire jogszabály szerint is lehetőségünk van. Egyszerűen nem adják át az iratokat, nem ismerik el a leváltásukat. Milyen lehetőségeink vannak? (leváltó közgyűlés megvolt, új képviselőt választottunk, megbízási szerződésüket felmondtuk, bankszámla át van írva az újra, de az iratokat és semmi mást nem adnak át, jegyzőnél törvényességi felügyeleti eljárást kértünk, de neki se adják át az iratokat). Nem ismerik el a leváltást, a tulajdonosoknak emailben azt kommunikálják, hogy ők a közösképviselet még mindig, megtámadták egy barátjuk tulajdoni hányadát kihasználva bíróságon a leváltó közgyűlési határozatot, ami ellentmondás nélkül bírósági meghagyássá vált. Mit tudunk tenni?
Közben kiderítettük, hogy a ház megtakarításit a megtakarítási számláról (kb. 7 millió) saját vállalati kötvényekbe fektették 2 évre lekötve 8% kamattal. A pénz már vissza került kamattal együtt, de soha nem volt téma közgyűlésen, hogy a megtakarítási számlán lévő pénzünket megforgathatják, és azt milyen összegben, mennyi időre, mibe tehetik (állampapír, kötvény, stb.). A lekötési idő alatt esedékes lett volna egy lift felújítás, amiről közgyűlési határozat van, de elmaradt. Ima közösképviselet hasznláhatja a megtakarításunkat ilyen célokra a beleegyezésünk nélkül? A cég több társasházat épített már a kerületben, 8 cégük van, egy pénzügyi Zrt.jük is.

Köszönettel

Kedves Krisztina!

Körülbelül azokat tudtam volna javasolni, amiket megírt. Leváltás, jegyzői bejelentés. A bírósági pernek előbb-utóbb vége lesz, remélhetőleg az önök számára kedvező végeredménnyel. Amit még megtennék, az egy ingó kiadása iránti per a TH iratai érdekében, a pénzek kapcsán pedig egy rendőrségi feljelentés szerintem serkentené őket visszatalálni a jogszerű működés ösvényére.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: