• Flóra 49442 számú kérdése
  • 2021-03-11

Tisztelt cím!

Bérleti szerződés lejárta elôtt szeretném felmondani az albérletet mert sajnos lakhatatlan.

Vizesedik, penészedik, a matrac a fal minden csupa penész ablak nincs, Amit kinyithatnék szellôztetni, vagyis egy van, Amit szerintem jobb nem bolygatni.

Az ajtó el van vetemedve, jön be a hideg, a meleg pedig nem megy fel a galéria részbe így fáztam egész télen.

A segítségét vagy jogi tanácsot szeretnék kérni ugyanis a tulajdonos nem akarja visszaadni a két havi kauciót, Amit letettem és lelakni se engedi. Gyakorlatilag mindent ki akar fizettetni velem az utolsó hónapig és vissza se akarja adni a kauciót csak azért mert felmondom a szerződést egy évnél hamarabb.

A szerződésben gyakorlatilag az áll,h a bérleti szerződés határozatlan idôre szól de minimum egy évre én azonban fél éve lakom csak.

Számlát arról,hogy fizetek nekik havonta nem kaptam stb. Nem tudom Hogy tudnal-e segíteni nekem vagy jogi tanácsal ellátni?

Esetleg elküldjem a bérleti szerződést? Segíthet valamennyi?

Mihamarabbi válasza reményében búcsúzom.

Köszönettel, Flóra

Kedves Flóra! A kérdés megválaszolásához min. a bérleti szerződésre szükség lenne, az alapján - és a Ptk. alapján - lehetne meghatározni a lehetőségeit, jogait stb.
Ez ügyvédi feladat, de a mi irodánknak most nincs szabad kapacitása, mást kell keresnie, de én is azt javaslom, hogy tegye ezt!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: