• Dorottya 49459 számú kérdése
  • 2021-03-24

Tisztelt Ügyvéd Úr !
A kérdésem az lenne, hogy az alá ügyben érdemes e ügyvédhez fordulni a végrehajtó ellen ?
Dr................... önálló bírósági végrehajtó Ingatlanárverést tűzött ki lakásunkra elképesztően alacsony áron: 10.270.000.-Ft
71m2 panel, 2.5 szoba , étkező, gardrób. Más végrehajtóknál egy ilyen jellegű lakás több mint a duplájáért van meghirdetve.
A fő követelés: OTP Faktoring Zrt. , amely ügybenszerintem a végreható nem járt el törvényesen:
A Földhivatalnál nyilvántartott Tulajdoni lapra 2007.-ben rávezetésre került az OTP Faktoring Zrt. 1052 Budapest Semmelweis u.10.szám , tartozás 1.726.736.- Ft és járuléka erejéig.
Az adós ............... , a tulajdoni lapon a tartozás a másik két tulajdonos nevén is szerepel. (lakás tulajdonosok )

Több mint 10 év telt el 2018.-ig anélkül,hogy az OTP Faktoring Zrt. mint hitelező vagy a végrehajtó aktivitást mutatott volna a követelés behajtása iránt.
Ezen 10 év alatt sem a végrehajtást kérőtől, sem a végrehajtótól megkeresés nem történt.
Nem érkezett értesítés, Végrehajtást kérő adatainak változása, ( CÍM) esetleges fizetési felszólítás ,megegyezés, kamatok közlése , végrehajtói foglalás, letiltás díjjegyzék, elszámolás megküldése stb.
2018.-ban az adós Lajos elhalálozott az OTP Faktoring a Közjegyzői megkeresésre nyilatkozott, hogy követelését fenntartja.

Az első Hagyatéki Tárgyaláson az örökös vitattam a tartozás összegét ezért a Közjegyző felszólította az OTP Faktoring Zrt.-t, hogy igényét per útján érvényesítse és erre határidőt adott aminek az OTP Faktoring Zrt.-határidőre nem tett eleget.
végrehajtóval ezt ajánlott levélben közöltem mellékelve a közjegyzői határozatok másolatát ,( 2020 augusztusában, ajánlott levélben ,2021 március 05-én tértivevényes levélben).
Kértem, hivatkozva 11 év elteltére, hogy folytassa le a „Vht. 41§ szerinti eljárást és a végrehajtást megszüntetni szíveskedjen, de választ a mai napig nem kaptam. Nem válaszol soha sem levélre sem e-mail-re, a telefont se nagyon veszik fel.
2020.11.26.-án kaptam egy végrehajtási jegyzőkönyvet,ami 2020 11.25.-én kelt az irodájában ,díj jegyzéket , amin a jutaléka több mint 750.000.- Ft. és hozzácsatolva egy 2007. ben kelt Végrehajtási Záradékot!
Nincs a birtokában későbbi keltezésű okirat.
Kérem segítségét és várom válaszát,
Köszönettel,
Dorottya

Kedves Dorottya! A végrehajtási becsértéket lehetőségük lett volna támadni, ezek szerint nem tették meg.

A jelek szerint a követelés akár el is évülhetett, de ezzel kapcsolatban sem tettek lépéseket (?).

Mielőtt további mulasztásokat követne el, érdemes lenne megbízni egy ügyvédet a helyzet rendezésével, minimum egy tanácsadás erejéig.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: