• Eszter 49486 számú kérdése
  • 2021-04-11

Jó estét kívánok. Szeretném a segítségét kérni.
Van 1 ingatlan ami a 3 kiskorú gyermekem néven van. Az ingatlant édes apja ajándékozta nekik 20 év élettársi kapcsolatban voltunk én vagyok a törvényes képviselője a gyermekeknek. Élettarsamtol 6 hónapja elmaradtunk mivel új barátnőt szerzett ő el is költözött. De vissza jött mivel nem tudja fizetni az albérletet és így zár törést csinált és kitett minketaz utcára . Ő tartózkodik az ingatlanban jelenlegi barát nőjével. Vissza akarja venni az ajándékot gyermekeimtől.(házat)
Eszt ő megteheti velünk?
Jelenleg kizárólagos gyermek felügyeleti jogra adtam be a beadványt és Gyerek tartásra.
Mit tudunk tenni gyermekeimmel hogy vissza kerüljünk a saját ingatlanjukba. Gyámügy nem segít sajnos csak a bíróságot mondja mindenki rendőrség is és gyámügy is. Olyan van hogy saját házukba nem helyezik vissza a gyerekeim mármint a gyámugyes vagy pedig a rendőrség. Kizárólagos felügyeleti joggal vissza tudok menni az ingatlanba a gyerekeimmel? 20 éve oda vagyok én is bejelentve és a volt párom is. Apuka agresszív sajnos. Köszönöm szépen a válaszát.

Tisztelt Eszter !
A gyerekek apja az ajándékot bíróság előtt tudja visszakövetelni. Az ajándék visszakövetelésének kizárólag a jogszabályban meghatározott szigorú feltételek fennállása esetén van helye.
Javaslom, hogy a szülői felügyelettel és tartásdíjjal kapcsolatos bírósági eljárásban kérje a lakáshasználat bírói rendezését is, különös tekintettel a kiskorú gyermekek lakhatásának biztosítására, ami a szülő kötelessége.
A magyar gyakorlat szerint végrehajtható határozatra van szükség ahhoz, hogy a gyámhatóság vagy a rendőrség segítséget adjon. Ha van ítélet a szülői felügyeletről, tartásdíjról és lakáshasználatról, akkor a feleknek ehhez kell tartaniuk magukat és ezt végre lehet hajtatni.




Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal: