• Valéria 49503 számú kérdése
  • 2021-04-21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Telek eladásra adás-vételi előszerződést kötöttünk, melyben az eladó nyilatkozik, hogy az ingatlan tehermentes, s melyben elállás lehetősége nincs kikötve.
Későbbiekben kiderült - a végleges szerződés előkészítésekor a lekért tulajdoni lapból -, hogy a telket e-on vezetékjog terheli. Kértük az eladótól ennek vázrajzát többször is, tőle erre ígéretet kaptunk, mindezeket írásban. Hetek elteltével sem érkezett meg mindez, miközben vészesen közeledtünk a határidőhőz. Írásban újra kértük, amire szintén írásban igenlő választ kaptunk, (március 29én), s melybe az eladó beleírta, hogy akkor mindez átcsúszik áprilisra. (Március 31.ig kellett volna szerződnünk, a szerződést nem módosítottuk, mivel mindketten megállapodtunk abban, hogy a vázrajz megküldése után szerződünk.)
Április 2án közölte, eláll a szerződéstől, mivel nem teljesítettük a határidőre történő szerződést és fizetést.
Mi változatlanul meg kívánjuk vásárolni a telket - akár vállalva annak elhúzódását is -, amennyiben erre jogilag is reális esély van.
Mit tanácsol Ügyvéd Úr!
Tisztelettel:
Valéria

Kedves Valéria!
Az ingatlan fizikai adottságainak ismeretében nem lehet kikövetkeztetni a vezetékjog terjedelmét és helyét? Egyébként a vázrajz a földhivataltól beszerezhető, az okirattár részét képezi és nyilvános.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: