• Tünde 49518 számú kérdése
  • 2021-05-02

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretnék segítséget kérni egy tulajdonrész eladással kapcsolatban.
2020.12.31-én vásároltunk barátommal (nem bejegyzett élettársi kapcsolat) egy sorházi lakást(25.5 millió Ft) , banki hitel (16.5 millió Ft) segítségével. Az önerőt én adtam (9 millió Ft), melyet örökségből szereztem (testvérem kifizette nekem az örökölt lakás árának a felét).
Az adásvételi szerződésben és a tulajdoni lapon is rögzítve vannak a tulajdoni hányadok.
A vagyonszerzési illetéket 2021.májusában fogom elkezdeni törleszteni. A hitelt barátom kapta meg, én, mint adóstárs vagyok az ügyben, az ő számlájáról vonják a havi törlesztőt, én a rezsi és egyéb költségeket fizetem.
Kérdésem az lenne, hogy a banki hitellel terhelt ingatlanban való tulajdoni hányadomat eladhatom-e és ha igen, ezzel hova fordulhatok, milyen lehetőségeim vannak arra, hogy megszabaduljak (akár az önerőm elvesztése árán is) ettől a tulajdonomtól? A vagyonszerzési illetéket ekkor is fizetnem kell? A banknál mindkettőnk aláírása, szereplése kell ehhez az eladáshoz?

Válaszát, segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel : O. T.

Kedves Tünde! Azt hiszem, ez egy ügyvédért "kiáltó" helyzet, mivel a helyzet rendezéséhez, lezárásához és persze az Ön vagyonának a megvédése érdekében ez abszolút indokolt. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: