• Alexandra 49529 számú kérdése
  • 2021-05-13

Tisztelt Ügyvéd Úr!
2 éve kötöttem egy határozatlan, kizárólagos megbízási szerződést egy ingatlanközvetítő céggel, melyet szeretnék felmondani, családi okok miatt. A szerződésben a szerződés felmondása alatt az áll, hogy " A megbízó felmondása esetén a megbízó köteles megtéríteni a megbízottnak a felmondással okozott kárt, kivéve, ha a felmondásra, a megbízott szerződésszegése miatt került sor."
Érdeklődnék, hogy ebben az esetben nekünk kellene e fizetnünk az ingatlanközvetítőnek, vagy sem a felmondás miatt. A lakást nem fizetett hirdetéseken keresztül hirdették, az értékesítő pedig akivel kötöttük a szerződést és árulta a lakásunkat, felmondott. Meg kell e indokolni, hogy miért mondjuk fel a szerződést?- mert ezt a szerződés nem írja.

Köszönöttel: S. Alexandra

Kedves Alexandra! Jó kérdés ... Ha a szerződés tartalmaz felmondási jogokra vonatkozó rendelkezéseket, ezért azt kell megnézni elsőként, ha csak annyit tartalmaz, amennyit ír a kérdésében, akkor is fel lehet mondani, az azonban nagy kérdés, hogy a közvetítő cég fellép-e a költségei kapcsán Önnel szemben? Elvileg az ellen védekezni kell és lehet, de úgy összességében nem ártana ismerni a szerződés teljes szövegét.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: