• Anita 49601 számú kérdése
  • 2021-07-01

Üdvözlöm
A segítségét szeretném kérni. Férjem nevén van egy ingatlan Dunakeszin, a másik tulajdonos a testvére. Anyósom holtig tartó haszon élvező. Erre az a ajándékozásra több éve került sor, mert anyósomnak sajnos voltak olyan ügyletei amik miatt még akár a házat is eljátszhatta volna. Ezért apósom döntött erről (ő azóta elhunyt)
A házban anyosom és a sógorom lakik. Férjem 9 éve nem él velük, most mégis arra kérik szálljon bele anyagilag a ház szigetelésébe és egy új kazán vételébe. Mi 9 éve albérletben élünk. Nem tudunk még erre is pénzt kiszoritani és bánt is minket, hogy önhibáján kívül semmit nem élvez abból ami az övé. Az lenne a kérdésem ha mi korrekten szeretnénk eljárni, milyen lehetőségeink vannak.? Jogos az érvelésük, hogy mivel a férjemé a fél ház ezért neki is állni kell a költségek felét.?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Anita!
Elvileg jogos a kérés, hogy a tulajdonos járuljon hozzá az ingatlan felújításához, az más kérdés, hogy a használó testvér ily módon előnyben részesül. Ezt valamiképpen kompenzálni kellene/lehetne pénzügyileg, így érdemes lenne ebben a kérdésben megbeszéléseket folytatni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: