• János 49641 számú kérdése
  • 2021-07-30

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Az alábbi kérdéssel kapcsolatban kérném a válaszát/tanácsát.
Folyó év májusában vásároltam egy ingatlant. Minden rendben a törvényeknek megfelelően történt. Azonban az eladó a korábbi szóbeli megegyezésünk ellenére a mai napig sem távolította el a vásárolt ingatlanból (garázs, melléképület, padlás etc.) a felhalmozott szemetet, így megakadályozza az ingatlanba való beköltözést. Mi a teendőm, milyen jogi lépéseket tehetek az állapot rendezésére? Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel: Palencsár János.

Tisztelt János!

Adjon póthatáridőt hivatalos levélben az eladónak, hívja fel az ingatlan kiürítésére, amennyiben ezt elmulasztja, akkor helyezze kilátásba, hogy az időjárásálló ingóságokat elhelyezi az udvaron, tárolási díjat fog utánuk kérni, a benti dolgokat pedig pakolja egyelőre el egy különálló helyiségbe, ha nem viszik el, kérjen tárolási díjat.

Később, újabb felszólítás után, ha nem viszik el, indítson pert, de ehhez mindenképpen kérjen jogi segítséget majd.

Gondolkodjon azon is, hogy van-e bárhol rögzítve, hogy mi minden van a házban? Fel van valahol sorolva? Ha valami eltűnik, honnan fogja tudni bizonyítani az eladó, hogy az mikor, ki miatt tűnt el?

Fontos, hogy minden lépése előtt írásban, ajánlott, tértivevényes levélben tájékoztassa az eladót és adjon neki határidőt arra, hogy saját maga intézkedjen.


Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal: