• Szilvia 49656 számú kérdése
  • 2021-08-10

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Tavaly vásároltam az élettársammal egy ikerház ingatlant.
2020.09.30. volt az átadás határideje. Az adás-vételi szerződés magában foglalja hogy az ingatlan saját mérőórákkal lesz felszerelve. Mai napig nincsen villanyóránk, építési áramot használunk amelyet a kivitelező fizet, de ez nem megoldás, szeretnénk mihamarabb lezárni ezt az ügyet. Nemrég kint volt az ELMŰ munkatársa aki behúzta a földkábelt az ingatlanig, de nem tudta befejezni a munkát, mert szerelési hiányosságot talált amelyet a kivitelező villanyszerelőjének lenne szükséges pótolni. A kivitelezővel nem lehet érdemben beszélni, egyeztetni, mindig azt mondja hogy folyamatban, majd egyszer jönnek az emberei.

Kérem a tanácsát hogyan érvényesíthetem a jogaimat!? Hogyan lehet felszólítani hogy haladéktalanul intézkedjen ellenkező esetben szankcióval sújtják.

Kedves Szilvia!

Ebben a helyzetben - sajnos vagy nem is annyira sajnos - nincs más megoldás, mint megbízni egy ügyvédet azzal, hogy kommunikáljon a vállalkozóval, vagy ha neki sem sikerül, akkor rövid határidővel vizsgálja meg a szerződés alapján az ön lehetőségeit. Ez lehet a szerződés megszüntetése, kártérítési igény érvényesítése, de persze közben az építkezés befejezését is el kellene érni, akár más vállalkozó bevonásával.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: