• Tibor 49662 számú kérdése
  • 2021-08-20

Tisztelt Ügyvédek,

Van egy földhivatali besorolás szerinti ”szántó” telkem. ( az utcában még 15 ugyan ilyen telek található) A helyi Önkormányzat a telket Üh 3/2 jelű üdülőövezetbe sorolta, de nem beépíthető jelleggel.
Ezután egy Település Fejlesztési Szerződésben megállapodtunk, hogy amennyiben a telkem egy részét elajándékozom ingyen az Önkormányzatnak (útszélesítésre) akkor a telkem üdülőövezeti BEÉPÍTHETŐ építési telekké válik.
Megkaptam a határozatot a földhivataltól a Változási Vázrajz szerinti telekalakítási engedélyről a csökkentett telekméretre.
Majd megkaptam a határozatot a földhivataltól a „termőföld végleges más célú hasznosítás, üdülőépület kialakítás céljára” Vagyis a telken egy 15%-os beépíthetőségre van lehetőség.
Elkészült az Ajándékozási Szerződés és a földhivatal új hrsz.-t adott a teleknek, de „szántó” besorolás maradt.
Mivel én nem akarok építkezni, eladnám a telket , de a „szántó” besorolás miatt a jövendőbeli Vevő joggal bizalmatlan lehet, annak ellenére hogy a telek 15%-ban beépíthető üdülő telek!
Mit lehetne csinálni, hogy a földhivatali besorolás „üdülő” besorolásra változzon (pl. az Önkormányzatnak van módja a változtatásra ) vagy az eladáskor a jövendőbeli Vevő jogutódként építkezhessen, vagy egyéb megoldás ?

Várom tanácsukat (a 15 tulajdonos nevében is): Tibor

Kedves Tibor! Nem biztos, hogy teljesen átlátom a leírtak alapján a lehetőségeket, de a felsorolt, rendelkezésre álló okiratok szerintem megnyugtatónak és elegendőnek kellene lennie. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: