• Viktória 49664 számú kérdése
  • 2021-08-21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Hárman vagyunk testvérek és a két testvérem erőltette, hogy bízzunk meg egy ingatlanost az örökölt házunk miatt. Én nem akartam. Nem kizárólagos a szerződés, így én is hirdettem a házat. Engem felkeresett egy hölgy, egyeztettünk is, mikor nézik meg a házat. Mivel Szolnokon laknak, közel a faluhoz ahol az ingatlan található egyik nap elmentek körülnézni. Egy másik eladó ház kapcsán kapcsolatba kerültek a megbízott ingatlanossal, aki megmutatta a mi házunkat is. A pár felismerte az ingatlant es szólt, hogy egyeztettek velem. Felhívott az ingatlanos, időt kértem, de ő egyből bemondta előzetes egyeztetés nélkül a legalacsonyabb árat, tudván hogy akkor ő neki jön össze az üzlet. Nem kérdezte meg, hogy mondtam-e összeget a vevőknek, önhatalmúlag járt el. Később felhívott és közölte a vevők megveszik a házat, megírta velük a megtekintési nyilatkozatot.
Sérelmezem ezt a magatartást és így nem tartom jogosnak az ő sikerdíját.
Továbbá szerződést szerettem volna bontani, amelyet a nővérem kötött, de nem engedi. Azt mondta, hogy ő a nővéremmel szerződött viszont 1/3 ad rész tulajdonos vagyok. Úgy emlékszem külön megbízási szerződêst írtunk mindhárman. Úgy érzem folyamatosan kényszerítve vagyok.
Az ingatlanos továbbá személyeskedik és sérteget engem, mert elmondtam neki a véleményem, miután a vevő visszalépett. Egyszerűen felháborító a viselkedése.
Én beszéltem telefonon a vevővel, úgy volt, hogy velem fog megegyezni, alapvetően az én hirdetésemet találta meg. Vasárnapra beszéltünk meg egy találkozót, de tegnap felhívott ,hogy visszalép, nem indokolta a döntést.
Azóta áll a bál, fogalmam sincs hogy tudnék megszabadulni ettől a közvetítőtől.
Ami még engem hátráltat, hogy a nővéremmel nagyon rossz a viszony, és mindent akaratom ellenére tesz. Kêrtem bontsunk szerződést de hajthatatlan. Mit tudok tenni?

Köszönöm válaszát!

Viktória

Kedves Viktória! Az elmondottak alapján eladhatta avolna az ingatlant anélkül, hogy díjat kellett volna fizetniük. A szerződés felmondása körében nem tudok véleményt formálni, hiszen nem ismerem annak tartalmát.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: