• Julia 49674 számú kérdése
  • 2021-08-29

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Nemrégiben vásároltunk a férjemmel egy belvárosi,társasházi lakást,melyhez egy osztatlan tulajdonú közös udvar is tartozik.Itt vannak zárt garázsok és szabad terület parkolás céljára-már .ha marad.Mivel belvárosról van szó,olyanok is beparkolnak akik nem laknak az épületben,tehát semmi közük a területhez.Ez oda vezetett,hogy véres harc folyik a megmaradt kevés helyért.A közös képviselő hozzáállása passzív,így marad a torzsalkodás!A lakók egymást szidják,és az élelmesek ponyvagarázst és parkolóőröket állítottak fel a területen.Ezt úgy tudom nem szavazta meg a lakóközösség,de ennek ellenére ezek fel lettek állítva.Azt szeretném megtudni:Hogyan lehetne kitíltani az illetéktelenül parkoló idegeneket?Tehető-e kerékbilincs a magánterületen parkoló betolakodó járművekre?Jogszerű-e a ponyvagarázs és a parkolóőrök kihelyezése?Kötelezhető-e azok lebontása? Köszönöm mielőbbi válaszát!

Tisztelt Júlia!

Köszönettel fogadtuk megkeresését.

Sajnos a megadott információk alapján nem tudunk teljes körű tájékoztatással szolgálni. Annak érdekében, hogy megfelelő segítséget tudjunk nyújtani szükségünk van több, a felmerülő problémával kapcsolatos tényre, körülményre, hogy meg tudjuk válaszolni az Ön kérdését.

Annak érdekében, hogy megfelelő válasszal szolgálhassunk a szóban forgó társasház alapító okiratában foglalt közös használatú területek használati viszonyának megismerése szükséges, illetve tervrajz segítségével lehetőség lenne megfelelő használati megosztás kialakítására.

Amennyiben még aktuális, illetve egyéb más kérdése merült fel forduljon hozzánk bizalommal!

Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@gmail.com

Közösségi oldal: