• Zsolt 49676 számú kérdése
  • 2021-08-30

Kedves Tamás!

3 éve vásároltam Siófok külterületén helyrajzi számos 400nm-es szántó területet, melyet az adás-vételiben hányadokban adtak meg, mivel egy 5080nm-es szántó terület lett felosztva, és AK mennyiségben is jelölték az értékét. Teljesen körbe kerített és egy kis faház található rajta, mely a szomszédok tanúságával kapott fennmaradást. Nyaralóként használható. A Balaton közelsége miatt igen keresett, de úgy érzem megvan kötve a kezem.
Szeretném most eladni ezt a területet, de sokan óckodnak a szántó megjelölés miatt, nyilván a beépíthetőség miatt, de a már meglévő épület és minden egyéb maradhat rajta.
Mi befolyásolja itt az árat amennyiért eladhatom? Jelen helyzetben is, mint mindig nyilván magasabb áron adnám el, mint amennyiért vettem.
Mit tehetek, hogy kedvezőbb legyen, kivonathatom? Mivé minősíttethetem?

Segítségét előre is nagyon köszönöm

Tisztelt Uram!

Sajnos biztosan nem engedélyeznék a teljes terület más célú hasznosítását (kivonását), és ameddig bármilyen kis részben is marad az ingatlanban szántó, addig az ingatlan a Földforgalmi törvény hatálya alá tartozik, tehát az értékesítésére csak annak megfelelően kerülhet sor (60 napos elővásárlásra jogosultakkal közlés, hatósági jóváhagyás, stb.) Nyilvánvalóan az növeli az árat, hogy az épület fennmaradási engedéllyel rendelkezik, tehát jogszerű épületnek minősül.


Tisztelettel:

dr. László Tamás ügyvéd
6000 Kecskemét, Hornyik János krt. 4. 1/4.
+36 20 576 0010
+36 20 576 0010
laszlo.tamas.dr@gmail.com

Közösségi oldal: