• Viola 49707 számú kérdése
  • 2021-09-29

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Külföldi, harmadikországbeli állampolgár tulajdonjogszerzésében tudna segíteni? Az engedély megszerzésére beadhat kérelmet egy tartózkodási (munkavállalási) engedéllyel rendelkező, nem letelepedett harmadikországbeli állampolgár? Új ingatlan vásárlásról van szó, nem cseréről, és ez lenne az első ingatlana. Magyarországon 4 éve dolgozik és él életvitelszerűen.

Valamint tudna benne segíteni, az adásvételi szerződésnél mik a kötelező személyazonosító elemek egy ilyen személy esetében? Úgy tudom, személyi azonosítót nem kapnak a nem bevándorolt, nem letelepedett, csak tartózkodási engedéllyel rendelkező nem EU/EGT-s személyek, enélkül is megkötöhető az adásvételi szerződés?

Köszönöm előre is válaszát.

Kedves Viola! Természetesen tudunk segíteni, az adásvételi szerződés megszerkezstése, ellenjegyzése stb. mellett az engedélyezési folyamatot is le szoktuk bonyolítani.
A személyi adatok kapcsán arra van szükség - leegyszerűsítve - amije van, születési adatok, anyja neve, lakóhelye, állampolgársága, külf. adószáma - ill. ezek közül minél több.
Javaslom, hogy hívjon fel az irodai számunkon, lásd alább, és megbeszéljük a többit.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: