• Mária 49747 számú kérdése
  • 2021-11-16

Tisztelt Cím!
Közel 3 éve vásároltuk a lakást egy 10 emeletes lakótömbben, melyben 60 lakás van. Közös képviselő a járvány ideje alatt elhalálozott, hátra hagyva jókora adósságot, egy életveszélyes liftet, egy csőtörést, ahol percenként több liter víz folyt el. Lakóközésség nagyobb hányada felkért egy új képviselőt a feladatok ellátására, de van 6 személy, aki minden tevékenységet megakadályoz és feljelenti a képviselőt. Mai nappal a képviselő le akar mondani. Mit tehetünk, akik eddig is próbáltuk helyrehozni a lehetetlent és rendesen fizettük a plusz költségeket /adósság, rendkívüli kiadás/. Másik kérdés, 1 emeletről indul a lift, kötelezhető-e az első emeleten lakó, hogy fizesse a felújítást? Azt mondja, Ő ki van zárva a használatból. Szerintem , bármikor használhatja. A 6 ember olyan, aki nem lakik a házban, bérlője van, Ő nem érzi át a probléma súlyát. Gyermekem lakik a házban, külföldön dolgozik, ritkán van itthon, akkor is esetleg korlátozza a szolgáltató a lehetőségeit a nem fizetők miatt, holott mi fizetjük a díjakat. Segítséget megköszönve, várom visszajelzésüket.

Tisztelt Hölgyem!

A társasházban valamennyi tulajdonosnak közösen kell viselnie a költségeket, tehát az első emeleten lakó is köteles hozzájárulni a lift felújításához, ha erről érvényes közgyűlési határozat születik.
Sajnos a kellemetlenkedő lakókkal nem tudnak mit tenni, a normális tulajdonostársaknak kell összefogniuk, hogy közösen a többség meghozza azokat a döntéseket, amelyek a társasház érdekében szükségesek.


Tisztelettel
dr.László Tamás ügyvéd
6000 Kecskemét, Hornyik János krt. 4. 1/4.
+36 20 576 0010
+36 20 576 0010
laszlo.tamas.dr@gmail.com

Közösségi oldal: