• László 49806 számú kérdése
  • 2022-02-08

Tájékoztatásra lenne szükségem.
Osztatlan közös tulajdonnál de különálló kerítéssel elválasztott telken használati joggal hogy milyen szabály érvényes a telek tulajdonosára gázterv készítésénél, kell e a tulajdonosoknak a beleegyezése a gázterv beadásához?

Szokásjog van, mert 1997-es érvényes gáztervről beszélünk és működő gázhasználatról eddig, amit ketten használtunka szomszédommal.
Megvettem az ingatlant és a 20-cm mélyen lévő gázvezetékbe belevágtam ásóval, mert az elődöm vízszintes teraszt alakított ki a ferde síkból, vélhetőleg földet vitt el a gázvezeték felől több mint 10 éve.
A szomszédom új gáztervet készíttetett és azzal zsarol, hogy csak egy terv készíthető (gázművek elfogatta közben), amivel én nem értek egyet, mert nem vette figyelembe az Ő tervezője a telkemen a tereptárgyakat mivel soha nem járt a telkemen. Viszont nem áll velem szóba, mert nem én adtam neki a megbízást és nem is módosítja, mert a szomszédom nem engedi.
Beleegyező nyilatkozatot szerintem mindenféle képen kellet volna kérnie tőlem a tervezőnek, mert én vagyok az első fogyasztó 95% -os nyomvonallal a telkemen, nálam érkezik be a gázcső a telekre és nekem kell szorgalmi-jogot biztosítani a másod fogyasztónak, a szomszédomnak.
A gázművek érvényesnek fogadta el a tervet Ő nem vizsgálja jogilag a szomszédok között a felmerülő nézetletérést, viszont egy telekre csak egy gázterv készíthető és így patt helyzetben vagyok. Mi a szabály erre vonatkozólag?
Szabályosan járt el a gáztervező a beadáskor?

L

Kedves László, nem tudom megválszolni a kérdését, a szolgáltató szabályzatait is ismerni kellene a korrekt válaszhoz.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: