• Szabolcs 49810 számú kérdése
  • 2022-02-12

Tisztelt Címzett,

Adott egy 6 társasházból álló lakópark. https://konstruma.hu/portfolio/viadukt-lakopark/
A társasházak által körülhatárolt területen belül egy játszótér került kialakításra 2004-ben. Ehhez minden társasház hozzájárult. A játszótér azzal a céllal lett létrehozva, hogy az itt lakók gyerekei használhassák.
2017-ben a játszótéri eszközök tönkrementek le kellett cserélni őket pl új játszóvár. 6-ból 5db társasház anyagilag hozzájárult. (az aki nem járult hozzá továbbra is használhatja?)
2018-ban az egyik kiadó ingatlanba egy családi bölcsöde költözött. Magyarul egy cég aki gyerekek megőrzésével foglalkozik és ebből anyagi bevétele származik. Hirtelenjében megjelent kb 20-25 idegen gyerek akik használják / koptatják a lakópark játszóterének eszközeit, a lakók által megvásárolt játékokat.
A bölcsöde tulajdonosának figyelmét felhívtuk arra, hogy a játszótér nem ilyen céllal jött létre és fejezze be ezt a tevékenységet. Földhivatali szempontból a játszótér 2 db társasház területén létesült. (terkep.biatorbagy.hu - 8209 és 8210 HRSZ a játszótér területe és 8208 az a társasház ahol a cég bérli az ingatlant)

A cég semmilyen engedély nem kért a 8209 és 8210 társasházaktól arra, hogy a játszóteret használhassa.
Hozzájárulást a felújításhoz (festés, törött játékok javítása) nem kíván fizetni.
A megkereséseket sorban elutasította azzal hogy amíg őt a jegyző nem kényszeríti addig ő itt fogja működtetni a bölcsödét.

Tisztelettel kérem segítségüket abban, hogy milyen jogi lehetősége lenne a társasházunknak arra, hogy a cég tevékenységét meg tudjuk akadályozni, mivel nem szeretnénk ha egy cég üzleti tevékenységre használná a lakópark társasházainak tulajdonosi közössége által összeadott pénzből épült, fenntartott játszóteret.

Segtségüket előre is köszönöm!

Kedves Szabolcs!
Meg kellene nézni a társasházi iratokat, különös tekintettel azokat, amelyek a játszótér létrehozásával és a költségek viselésével foglalkoznak, aztán lehet kitalálni, hogy mik a lehetőségeik. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: