• Enikő 49868 számú kérdése
  • 2022-04-25

Jó napot kívánok! Szeretnék információt kérni Öntől! Tavaly tavasszal vettünk egy osztatlan közös tulajdonú ingatlant a férjemmel. Ez egy helyrajzi számon lévő 3 házból az egyik. 427m2 az egész. Amit tudni kell:
Tizenkettő harminchatod rész a miénk, a másik tizenkettő harminchatod rész három testvér tulajdona és a harmadik tizenkettő harminchatod rész egy idős nénié, aki tavaly nyáron vette, de el is akarja most adni.
Osztatlan közös tulajdon, viszont a három házrészből kettő le van kerítve (külön-külön). Mindkettőnek van telekrésze, a miénknek nincs, csak egy autóbeálló, ami nincs lekerítve, ez a mi "telkünk". A beálló és a házunk között van egy járda, ami a szorgalmi út, ez a mi részünk, ezen keresztül járnak be a lekerített telekrészükre. Elméletileg egy felosztás történt még régebben közjegyző előtt, amiről mi csak egy vázrajzot láttunk (email-ben kaptunk egy képet róla), hivatalos papírt nem kaptunk az előző tulajdonostól! Külön vízóra és villanyóra tartozik minden ingatlanhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy újrafelosztást tudunk-e kérni csak mi ketten a 12/36-od részünkkel, vagy az összes tulajdonos beleegyezése kell-e hozzá!? A másik kérdésem az lenne, hogy kötelesek vagyunk-e szorgalmi utat biztosítani úgy, hogy mindkét telekrészre be lehet jutni a mögöttünk lévő útról, ahová mindkettőjüknek van ugyanúgy kiskapuja, mint előrefelé a mi részünkre!?

Kedves Enikő!
Az elmondottakkalm, az adásvételi szerződéssel, az említett rajzzal - és az esetleg még fellelhető további információkkal fel kelene venni a kapcsolatot egy ügyvéddel és tisztázni a lehetőségeket, mert a kérdése alapján ezen a fórumon nem tudok válaszolni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: