• Zsombor 49920 számú kérdése
  • 2022-06-24

Kedves Ingatlanjog,
6 évvel ezelőtt vásárolt lakásom (amire a hitelt felvettem 20 évre), most eladó sorba kerül. Letöltöttem a tulajdoni lapom, amin megdöbbenve tapasztaltam, hogy nincs rajta a hitel összege.
Az szerepel rajta, hogy: “jelzálogjog bejegyzés iránti kérelem elutasítva”, illetve “elidegenítési és terhelési tilalom feljegyzése iránti kérelem elutasítva.”
Visszakeresve a levelezésembe az ügyintézővel folytatott beszélgetést, 2016. árpilisban küldte nekem e-mailben, hogy a földhivataltól kapott egy levelet, amiben elutasítják, mivel a bejegyzésünkkor leadott papírok után a 12 600 Ft nem került megfizetésre.
Végül ez hogy be lett-e fizetve vagy nem, megmondom őszintén már nem emlékszem. Számlatörténetben nem találtam rá utalást. Ennyibe maradt akkor az ügy és mindenki elfelejtette. A hitel megy tovább a mai napig, jelzálog bejegyzés nélkül.

A kérdésem Ön felé, hogy ilyen esetben mi a teendő? Van esély, hogy a bankkal megegyezek és a végtörlesztésre kedvezményt biztosítanak, mivel Ők is hibáztak, és nincs jelzálogjog a lakásomon, vagy kihez forduljak ilyen esetben?

Előre is köszönöm, szép napot!

Kedves Zsombor!
A jelek szerint Önnek van egy - ingatlan-nyilvántartási értelemben - tehermentes ingatlana. Ezzel együtt a tartozása nyilván fennáll, annak kiegyenlítéséről az eladás keretében - akár a vevő pénzéből is - gondoskodnia kell. A végtörlesztés lehetősége a teher bejegyzésétől függetlenül megilleti Önt, tehát a korrekt eljárás az, hogy bejelenti ezen igényét a banknál, és elkezdi az eladási folyamatot...
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: