• Judit 49957 számú kérdése
  • 2022-07-29

Tisztelt Nagy Zoltán ügyvéd úr,

Már fordultam Önhöz haszonélvezeti jog törlésével kapcsolatosan felmerülő beleegyezésem nélküli, tudtom nélküli törlése kapcsán. Hiába próbáltam a Földhivatalban utána járni a dolognak kiderült hogy a tulajdonlapon a legutóbbiakon már nem is szerepelt a holtig tartó haszonélvezeti jog. Tehát ezt visszamenőlegesen még a tulajdonlapról is törölték. valószínű ez már reménytelen ügy ha csak 20-25 évre visszamenőleg nem keresik meg a tulajdoni lapot :(((
Tovább folytatódik a Canossa járásom a családdal testvérem és az én nevemre íratott mezőgazdasági telket testvérem értékesítette. Az adásvételi szerződésben az állt, hogy a vételeáron fele-fele arányban osztozunk. Mikor befolyt a vételár a vevőtől nem kaptam meg a számlámra hanem a családom aláíratott velem egy nem céges, nem ügyvédi papírt hogy a telekkel kapcsolatos minden jogomról lemondok és egyben a vételárról is, mert az csak elszórnám. Nem vagyok olyan helyzetben hogy pénzt szórjak-néhai édesanyám és a család ügyvédei hergelték a család többi tagját, de szerintem azt senkinek a beszólásai igy néhai édesanyám kritikái pláne nem határozhatják meg sem jogilag sem mások szemében hogy mit öröklök ott, ahol a törvényes egyenesági öröklés 50/50 %-ban egyértelmű.
Nincs sok pénzem rokkantnyugdíjasként, hiszen többször összeroppantam a család viselkedése miatt, legutóbb most májusban szeretném megkérni hogy segítsen, ha lehet még valamit is tenni ebben két, számomra nagy anyagi, és egészségi kárt okozó ügyben.
Köszönettel várom válaszát!
Üdvözlettel:

Judit

Kedves Judit, kellene keresnie egy egri ügyvédet, aki a segítségére tudna lenni...
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: