• F. 50035 számú kérdése
  • 2022-11-06

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy családi házban lakom ami még három rokonnal osztatlan közös tulajdon. Az egyik tulajdonosnak el árverezte a végrehajtó a tulajdonrészét. (ez a rokon sosem lakott az ingatlanban) Ez a rész kb. az ingatlan 20%a.
A végrehajtó nem értesített minket tulajdonostársakat az árverésről csak egy jegyzőkönyvet küldtek róla miután le zárult. Az új tulaj tovább értékesítési céllal vásárolta meg a tulajdonrészt. Mik lesznek az ő jogai? Mit tudunk tenni mi hárman megmaradt tulajdonosok azért hogy a házban maradhassunk? Illetve ezt a helyzetet jogilag hogyan lehetne megoldani?
Köszönöm szépen előre is válaszát.

Kedves Fanni!

Elég szokatlan, hogy nem kapnak semmit egy ilyen ügyben a végrehajtótól, mert hogy kellett volna.

Alapvetően ismerni kellene a végrehajtási árveréssel összefüggésben megszületett iratokat, amelyeket részben a végrehajtótól, részben akár a földhivatalból is be lehet szerezni, azt követően lehet "kitalálni", hogy milyen lehetőségei vannak az új tulajdonostársnak és Önöknek. Érdemes lehet egy jogi képviselőt megbízni, aki a fentiekben segít Önöknek.

Az egyébként nem kérdés - rövidtávon semmiképp - hogy a házban maradhatnak, Önöknek sincs kevesebb joguk, mint az új tulajdonostársnak.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: