• Katalin 50062 számú kérdése
  • 2023-01-03

Tisztelt Címzett!
Először is boldog, sikeres új évet kívánok az iroda minden munkatársának!
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi szabályok értelmében, lakásbérlésnél a tulajdonos kikötheti-e, hogy nem engedi a bérlőt állandó lakcímre bejelentkezni az adott ingatlanba? Régóta bérelt lakásokban lakom, jelenlegi ingatlanba a tulajdonos megengedte 2019-bem a bejelentkezést azzal a feltétellel, hogy közjegyző előtt aláírtan nyilatkozni kellett a lakásbérlés megszűnésekor x napon belüli kijelentkezésre (átjelentkezés más lakcímre).
Mivel hamarosan új bérlés lesz aktuális számomra, szeretnék előre tudakozódni, hogy milyen szabályok vonatkoznak most erre a helyzetre. (Sajnos mivel nincs más állandó lakcímem, így csak az adódó bérelt ingatlanba való jelentkezéssel tudom ezt megoldani).
Várom szíves válaszukat, segítségüket!
Üdvözlettel:
Katalin

Kedves Katalin!

Közkeletű tévhit a bérbeadóknál, hogy rosszabb helyzetbe kerülnek, ha bejelentkezést "engednek" a bérleménybe. Ez nem igaz. Még kiskorú gyermek esetében sem. Kutya esetében sem.
Hovatovább, a bérlő kötelezettsége bejelentkezni a lakóhelyére vagy tartózkodási helyére, amely kapcsána bérbeadót együttműködési kötelezettség terheli.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: