• Ádám 50132 számú kérdése
  • 2023-03-21

Üdvözlöm! Egy telekalakításban kérném a segítségét, hogy pontosan milyen adatokra van szükség egy személytől (magyar vagy/és német állampolgárok) akik tulajdonosok egy osztatlan közös tulajdonban és mindannyiuk beleegyezésével az egyik fél kiválik az osztatlan közös tulajdonból. A fő cél a telekalakítás és az építési engedély elérése lenne (használati megállapodás nem lehetséges). Az egyik tulajdonos német állampolgár aki itthon született és azt állítja,hogy nem rendelkezik itthoni személyi számmal és adóazonosító jellel(német okámnyokkal rendelkezik), ám az ügyvédünk azt állítja, hogy rendelkeznie kell és ez elengedhetetlenek ezek az adatok a szerződéshez. Az ügyvédem tudja rosszul v annak a bizonyos német (aki itthon született) tulajdonosnak valóban kell rendelkeznie személyi számmal és adóazonosító jellel? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Szép Napot!

Kedves Ádám!

_______________ sz.: __________________ (születési hely és idő: ________________; anyja neve: _________________; személyi azonosító jel: ________________; adóazonosító jel: _____________; lakóhely: ______________________)

A születési hely nem releváns, az állampolgárság annál inkább, azt kellene tudni. Ha magyar, akkor a fentiek kellenek, ha német, akkor értelemszerűen nem lesznek magyar azonosítói (személyi azonosító, adóazonosító)

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: