• Dóra 50134 számú kérdése
  • 2023-03-25

Tisztelt Ügyvèd Úr!

Foglalót visszakaphatom-e , ha azért nem tudom a szerzôdést teljesítesíteni, mert eladàs alatt levô lakàsomra nem jelentkezett vevô?

6 hónap teljesítesítési határidôt foglaltunk szerzõdésbe, lakàs eladàsból szàrmazó részösszeg ezzel a megjelöléssel feltüntetve, egyéb kiegészítés sajnos nincs a sikertelen eladàs esetére.

4 hónapja hirdetem a lakàst, van ingatlanközvetítôi segítség is, 1 személy tekintette csak meg ez idô alatt.... Tudom bizonyítani, hogy erre nem lehetett realisan szàmítani? Ezért kívûl esik az önhibàn?

Vàllalhatnàm, hogy a hatralevo idôben megpróbàlok màs vevôt talàlni neki, aki az eredeti hatàridõre teljesít? Ezzel mentesulhetnék?

Esetleg valami megoldas elkepzelheto lenne még?
Valaszat elore is koszonom!

Kedves Dóra!
Az adásvételi szerződésben ön azt vállalta, hogy megfizeti a vételárat, ennek elmulasztása esetére, ill. ha ennek következtében meghiúsul a szerződés, úgy vállalnia kell a foglaló jogkövetkezményeit, kivéve, ha kifejezetten kizárják azok alkalmazását. Szóval a szerződés ismeretében lehet pontos választ adni, de valószínűsíthető, hogy a foglaló nem jár vissza önnek. Megoldásként csak a közös megegyezéssel történő szerződésmódosítást tudom javasolni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: