• Zsuzsanna 50224 számú kérdése
  • 2023-08-25

T. Dr. Nagy Zoltán űgyved úr
Van egy nagyon régi barátnőm 1987 nen ismertem meg jelenleg nagy bajban van A hölgy 20 kerületi lakos , ( születése óta) a szülei haza el lett osztva a barátnőm és unokatestvére között ( ketté lett osztva teljesen) a barátnőm idővel a hitelek miatt eladósodott így a ház egyik fele amiben lakott árverés illetve licitálás alá került unokatestvére megvette , megtörtént a papír formasag a két fél közt ( barátnőm és unokatestvére közt) amiről a barátnőmnek nincsen semmi papír a kezében. A covid ideje alatt beteg lett többször is munkáját elveszítette ,
( sosem tamogatta a barátnőmet , )villany es a viz szamla tartozasa miatt így az unokatestvére ki kapcsolta nála a villanyt és a vizet is . Most hogy van munkája a sötét lakásban lakik mivel se villany se viz nincs . Esélyt sem adva arra hogy vissza fizesse az adósságát unokatestvére felé. A lakás mivel nem lett karbantartva így le lett lakva. Nem volt ki segítsen a barátnőmnek ez ügyben.
Anno adminisztrátorként dolgozott egy kórházban, majd munka nélküli lett , jelenleg pénztarosként dolgozik. A köztes időszakban alkalmi munkábol közmunkából élt meg .
Mit lehet tenni ? Köteles kiköltözni ? Kihez fordulhat segítségért?

Kedves Zsuzsanna!
Én ügyvédhez "küldeném" a barátnőt, aki a rendelkezésre álló okiratok és a tényállás pontosabb ismeretében tudna javaslatot tenni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: