• Éva 50229 számú kérdése
  • 2023-08-29

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz hogy az élettàrsam gyerekei közös lakàst szeretnének vàsàrolni melyhez hitelt szeretnének felvenni. Önerővel nem rendelkeznek. Hiteltanàcsadó azt a tanàcsot adta nekik hogy a banknàl jegyeztessék be az apjuk hàzàt jelzàlogként, hogy a bank a hitelt részükre megadja, és amint a hàzat meg tudjàk vàsàrolni, nevükre kerül, akkor ez a jelzàlog àtkerül a megvàsàrolt ingatlanra. Valóban létezik ilyen? Ha igen milyen veszélyei lehetnek? Mire kell odafigyelni? Köszönöm szépen a vàlaszukat!

Tisztelt Éva!

Köszönjük szíves megkeresését. Alapvetően az Ön által felvázolt eljárás megvalósítható, ugyanakkor komplex és magas kockázati tényezőket hordoz. Az egyik legjelentősebb kockázati tényező az, hogy ha a gyerekek később nem lennének képesek vagy hajlandóak a jelzáloghitel törlesztő részletét fizetni, akkor ezt az összeget az élettársnak kell vállalnia. Amennyiben az élettárs valamilyen okból kifolyólag nem tudná ezt a kötelezettséget teljesíteni, a ház végső soron árverésre kerülhet, és Önök ebben az esetben elveszíthetik azt.

Fontos kiemelni, hogy a felvázolt ügy összetett és számos részletet tartalmazhat, amelyek alaposabb megismerést igényelnek. Amennyiben további segítségre van szükségük, és az ügyük továbbra is aktuális, kérjük, lépjenek kapcsolatba Ügyvédi Irodánkkal az alábbi elérhetőségeken.

Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
ecsedidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal: